Deschide-mi, te rog!


Așa începe deseori viața… Cineva, cumva, ne deschide drumul și ne zbatem să ieșim prin ușa către viață. Nu ne închipuim că nu ne va plăcea camera unde suntem primiți sau aruncați, atâta timp cât suntem vii.

Când suntem copii nici nu ne trece prin minte că nu suntem cu oamenii potriviți sau dacă am nimerit unde trebuia; pur și simplu acceptăm unde suntem și ne simțim iubiți, acceptați și la prima vedere asta este tot ceea ce contează, nu?

Odată cu creșterea noastră fizică vine și creșterea emoțională, iar sufletul și chemările nu se mai mulțumesc doar cu un loc unde ne este comod să fim, ci ajung să flămânzească după oameni și după ceea ce pot oferi aceștia. Când tânjim după cineva, după acceptare și iubire, nu mai avem liniște și naivi, cu gândul că putem lupta cu furtunile altora, ne aruncăm cu toată forța. Dar cât de naivi suntem noi oamenii uneori! Cum credem că fiind NOI, oamenii ne vor dori și hrana după care fuge sufletul se va găsi în spatele unei uși.

Ușa fiecărui suflet se deschide cu delicatețe și ușurință. Nu e nevoie să tragem de clanță prea tare, să batem cu pumnii ca să ne audă proprietarul sau să o spargem cu insistențele noastre. Cine va dori un oaspete și acel oaspete să fii tu, te va lăsa să intri fără mult tam-tam.

Nu ai cum să intri în sufletul cui nu îți lasă ușa deschisă, fie ea larg deschisă, fie și doar o crăpătură de loc. Dacă cineva nu ne primește, atunci nu putem intra prin efracție în sufletul său…căci fiecare își are ordinea sau dezordinea personală, spațiul sacru și ascuns și ce este mai ascuns decât sufletul omului?

2 gânduri despre „Deschide-mi, te rog!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s