Dacă-n fiecare zi Crăciunul ar veni…

Sursă: Pinterest

https://youtu.be/TW_YOStDOLc ,,Dacă-n fiecare zi Crăciunul ar veni, ce bucurie-ar fi!”

După cum spune și frumosul colind, ar fi plăcut și profund să ne punem întrebarea: ,,Cum ar fi dacă această sărbătoare ar veni zilnic?”

De când suntem micuți și fără gânduri înșelătoare noi știm că trebuie să fim mai buni de Crăciun. Știm că trebuie să pregătim o masă plină cu bunătăți. Știm că trebuie să ne îmbrăcăm cu haine frumoase, că trebuie să fie un brad împodobit… Știm, știm și știm, dar parcă nu prea știm.

Imaginați-vă o lume plină de armonie, dăruire, bunătate, iubire, în care fiecare dintre noi să se bucure pentru tot ceea ce are, iar lipsurile să nu fie motiv de tristețe și amărăciune…

Atâtea momente pierdem în lumea asta fiind triști și amărâți, dar Crăciunul aduce o licărire de speranță și adesea îl numim ,,timpul miracolelor”. Vedem Crăciunul ca pe un moment prielnic de a fi bun, dar dacă am fi buni mereu și să aducem NOI un Crăciun în suflet? Mereu să ne iubim, mereu să ne căutăm unii pe alții, să îi ajutăm pe cei nevoiași… cât de frumos ar fi!

Dar știți ce ar mai fi frumos? Ar fi cu adevărat un miracol să simțim Crăciunul ca ceea ce este cu adevărat: o îmbrăcare în lumină. O îmbrăcare datorată tuturor faptelor bune de peste an, a tuturor zâmbetelor pe care le-am cules de la oameni, necuvântătoare și de la Dumnezeu.

Fie credem, fie nu, Crăciunul nu se găsește în brad, în cozonaci și prăjituri, în mâncare și distracții. El se va găsi în ceilalți, în cum iubim, în cum trăim și ce transmitem. Îl vom simți în orice bucurie, în orice îmbrățișare; ca pe atunci când vine sărbătoarea, să ne îmbrăcăm și să nu îi fie frig sufletului. În interior nu va fi mai cald doar cu un fular făcut dintr-o faptă bună de Crăciun și o mie de fapte rele peste an.

Crăciunul se trăiește, nu trebuie așteptat să apară fiindcă este în fiecare dintre noi. Să nu uităm să coacem dragostea în inimile noastre, să frământăm și dorul de cei dragi, să împodobim privirile reci și să cântăm colindul dulce în inimi zi de zi…ce bucurie-ar fi!

,,Crăciunul este despre tine!
E despre cum iubești și lupți.
Nu-i despre mesele prea pline
Nici despre banii ce-s pierduți!

Crăciunul e despre iubire
Crăciunul nu-l simți în distracții
Îl simți în dulcea fericire
Atunci când bucuri și pe alții!

Crăciunul e în orișice clipită
Nu aștepta mai bun să fii,
Nu este clipă potrivită
Și nici moment mai bun să poți iubi!” -V.M.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s